Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Plusmärkt innehåll – synligt bara för dig som är kund

Stal varor på Willys – döms till fängelse och utvisning

Mannen tog varor för 1 800 kronor på Willys i Vänersborg, utan att betala. När en ledig polis ingrep gjorde mannen våldsamt motstånd. Nu döms han till fängelse och utvisning.

I början av mars greps en 39-årig man på Willys i Vänersborg efter att han plockat på sig varor för 1 800 kronor, utan att betala för dem.

Personal och kunder i butiken såg att mannen inte betalade för varorna och stoppade honom. En av kunderna var en ledig polis och när mannen gjorde motstånd ingrep han.

Våldsam mot polis

I polisförhör gav personalen, kunderna och polisen en liknande version av vad som hände. Polismannen sade tydligt till mannen att han var polis och visade sin polislegitimation. Han bad mannen att följa med honom till ett enskilt rum i väntan på förstärkning, men mannen gjorde motstånd vilket övervakningsfilmer visade. Då lade polisen honom på golvet och handfängslade honom.

Mannen erkände stölden, men nekade till våldsamt motstånd. Han menade att han gjorde motstånd för att det gjorde ont. Men tingsrätten ansåg att han gjorde det för att undvika gripandet.

Nu döms han till två månaders fängelse. Mannen ska betala 904 kronor i skadestånd till Willys och kommer att utvisas. Han döms också för två stölder i Stockholm.

Känd av polisen

Mannen har dömts sju gånger tidigare, bland annat för stöld. Han dömdes senast i oktober 2022 för stöld, där straffet blev en månads fängelse. Mannen är belarusisk medborgare och enligt Migrationsverket ska han ha uppgett två olika identiteter, då hans fingeravtryck matchat med två olika.

Nu kommer han att utvisas efter att ha avtjänat sitt fängelsestraff. Han får inte återvända till Sverige de närmaste fem åren.

LÄS OCKSÅ: Rån på Willys – butikspersonal och kunder grep in

LÄS OCKSÅ: Efter rånet på Willys: 39-årig man häktad