Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Starkt halvår för VBG Group

VBG Group visar upp ett bra resultat för första halvåret 2016. Omsättningen ökade med 8,4 procent jämfört med i fjol och koncernens vinst uppgår till närmare 96 miljoner kronor.

De ledande europeiska lastbilstillverkarna står fast vid sina prognoser om en fortsatt stark marknad i Europa. Framtidsutsikten för främst VBG Truck Equipment men också Edscha Trailer Systems är därmed fortsatt positiv för det andra halvåret, enligt koncernledningen.

– Även om jag inte kan måla en lika ljus framtidsbild för Ringfeder Power Transmission, så kan jag ändå konstatera att VBG Groups portföljstrategi har önskad effekt – den levererar bra resultat, även då det är lite tuffare tider för en av våra divisioner, säger Anders Birgersson, vd och koncernchef i ett pressutlåtande.

Koncernens omsättning under årets sex första månader uppgår till 744 miljoner kronor.
– Trots att en av våra divisioner inte presterar på en önskvärd nivå i nuläget, ökar lönsamheten och koncernen levererar sitt resultatmässigt bästa halvår sedan 2008, vilket är tiden strax före finanskrisen, säger Anders Birgersson.

För Ringfeder Power Transmission har åtgärder påbörjats på främst kostnadssidan. Att förbättra divisionens lönsamhet har högsta prioritet.
– Vi kan se att den negativa trenden har avtagit under 2016, men lönsamhetsnivån är fortfarande alltför låg, enligt Anders Birgersson.
Han ser inte heller att företaget skulle få någon draghjälp av en ökad marknad under året, då prognoserna inte tyder på detta.

VBG:s två lastfordonsrelaterade verksamheter visar båda bra resultat och spås en fortsatt positiv utveckling. VBG Truck Equipment visar sitt bästa andrakvartal någonsin.
Vinsten per aktie ökade från 4,89 i fjol till 5,70 och koncernens totala vinst efter skatt uppgår till 71,1 miljoner kronor (61,2).