Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sportbar. Om ett par veckor tar Ingemar Ljung och Leif Bengtsson över Stars and Stripes i Vänersborg.

Stars and stripes får nya ägare

Den 1 februari får Stars and Stripes i Vänersborg nya ägare. Då lämnar Joakim Säreborn och Kjell Brandes över restaurangen till de stora entreprenörerna Leif Bengtsson och Ingemar Ljung.

Det var i maj förra året som Vänersborgarna Joakim Säreborn och Kjell Brandes blev franchisetagare och öppnade Stars and Stripes i gamla Teatergränds lokaler. Ingen av dem hade sysslat med restaurangbranschen tidigare, men de kände att det var något som Vänersborg behövde och de satsade stort.

Men nu säljer de restaurangen av olika anledningar.

– Det är många små saker som gjort att vi går den här vägen, säger Brandes.

– Vi har jobbat med detta parallellt med våra andra jobb och det tar rätt styggt. Tiden räcker inte till, det var mycket mer jobb än vi trodde, säger Säreborn.

Båda är mycket stolta över vad de åstadkommit.

– Det har varit skithäftigt, en helt ny värld har öppnat sig för oss och vi har lärt oss mycket. Vi har också fått ett fantastiskt gensvar från Vänersborgarna. Alla gäster ska ha en stor eloge, säger Säreborn.

– Det finns bara ett ord och det är "asballt". Det har varit galet skoj, säger Brandes.

Den skadegörelse som restaurangen blivit utsatt för vid ett flertal tillfällen säger de inte har något med detta beslut att göra.

– Det har inte påverkat mig, bara ekonomiskt, och det ligger inte alls till grund för detta affärsbeslut, säger Brandes.

Personalen kommer inte att påverkas av försäljningen och både Brandes och Säreborn hoppas och tror att de nya ägarna ska förvalta företaget på bästa sätt.

De nya ägarna är nog inte helt okända för Vänersborgarna. Det är de stora entreprenörerna Ingemar Ljung och Leif Bengtsson som båda har stor erfarenhet av denna bransch.

– Det känns mycket lyxigt att ta över en så väl fungerande och fin restaurang. Stars and Stripes är bra för Vänersborg och Joakim och Kjell har gjort ett fantastiskt jobb, men nu väljer de att stiga av, säger Bengtsson.

– Det är ett bra koncept, restaurang och sport ihop. Jag är sportintresserad och gillar sportbarer – detta blir en rolig grej, säger Ljung.

Driften kommer i det stora hela att se ut som den gör i dag.

– Kunderna kommer att känna igen sig. Både jag och Ingemar vet hur man gör kunder nöjda, det har vi jobbat med hela livet och det är ju det som det hela handlar om. Vi vet vad som krävs för att driva ett framgångsrikt företag, säger Bengtsson.