Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Norrtulls äldreboende Uddevalla Norrtull äldreboende äldreomsorg kran vattenkran vatten vattenbrist kök Bild: Karl af Geijerstam
Norrtulls äldreboende Uddevalla Norrtull äldreboende äldreomsorg kran vattenkran vatten vattenbrist kök Bild: Karl af Geijerstam

Stora delar av Brålanda utan vatten

Efter en stor vattenläcka har stora delar av Brålanda stått helt utan vatten under söndagen. Vid 18-tiden var vattnet tillbaka och under måndagen håller läckan på att lagas.

Boende i Brålanda har under söndagseftermiddagen stått helt utan vatten i sina kranar.

– Hela Brålanda är tomt och vattentornet har börjat sina, säger jourhavande vid Vänersborgs kommuns felanmälan vid 14-tiden på söndagen.

Vattentankar ställs ut

En större läcka tros vara anledningen till det sinande vattnet i vattentornet som rymmer drygt 100 kubikmeter vatten. Till en början visste man inte var läckan fanns men vid 15-tiden meddelande Vänersborgs kommun att de hittat den och att arbetet med att laga läckan påbörjats så snart som möjligt.

Kommunen skriver på sin hemsida att vattentankar är på väg och kommer att finnas på plats cirka klockan 15:30. Dessa kommer att placeras på torget i Brålanda och vid äldreboendet Sörbygården.

Vattnet tillbaka

Strax efter klockan 18 meddelade kommunen att läckan är avgränsad så att alla ska ha vatten för tillfället.

På måndagsförmiddagen var läget samma som på söndagskvällen. Arbetet med att laga läckan fortsätter men boende i Brålanda har tillgång till vatten i sina kranar.

Kommunen informerar också att vatten vara missfärgat på grund av turbulens. Då ska man låta kallvattnet spola tills det åter blir klart.