Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mängder av ballonger i kulörta färger släpptes i väg och så var invigningen avklarad.

Storgatan i Brålanda återinvigd

Storgatan i Brålanda har fått ett välbehövligt lyft med ny asfalt samt nya trädplanteringar och vägbelysning. I lördags var det festlig invigning med ballonguppsläpp.

Sex nya vägbelysningar har kommit till på den norra sidan av Storgatan samtidigt som belysningarna på den södra sidan har bytts ut och blivit enhetliga. Nya trädplanteringar och rabatter, stenplattor och asfaltering bidrar till att höja trivselfaktorn i centrum.
Brålandaborna som kom för att bevittna invigningen, verkade nöjda.

– Det blir faktiskt väldigt fint och prydligt, sa Karin Josefsson.
Hon fick medhåll av Berit Carlsson.

– Trottoarerna har blivit jämnare och mer anpassade för rullatorer och barnvagnar. Överhuvudtaget har de som gjort detta möjligt varit väldigt flitiga.

Projekt Brålanda 2010 och Brålanda företagarförening står bakom en stor del av de idéer och satsningar som sker i Brålanda.

Christina Milén Jacobsson i Brålanda 2010 nämnde i sitt invigningstal att lokala fastighetsägare, Vänersborgs kommun samt Vägverket, har gjort den senaste satsningen ekonomiskt möjlig.

Dessutom har Västtrafik byggt en ny cykelparkering vid Sandbergs garage.

I samband med invigningen sjöng delar av Brålanda församlings barnkör Draget några sånger.

Därefter berättade Christina Milén Jacobsson lite historik om Brålanda. Bland annat bildades det en gatubelysningskommitté runt 1912 och ett par år senare började arbetet, mest baserat på ideella krafter. När gatubelysningen var klar att tas i bruk ett par år senare fanns fem stolpar med lampor.

I stället för att inviga med ett bandklipp släpptes en stor mängd ballonger i väg. De bildade en effektfull färgklick mot himlen och symboliserade att det är många gemensamma krafter som har gjort förbättringen av centrum möjlig.