Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Belåten. Daniel Aronsson, platschef på Ursands camping, är nöjd med att man får ett tillfälligt bygglov för tältet vid poolområdet.

Tältet vid Ursands pooler fick bygglov

Ursand får bygglov för det stora tältet vid poolområdet på campingen. Men det gäller bara säsongen ut. – Det är glada besked, säger Daniel Aronsson, platschef på Ursand.

För en månad sedan berättade TTELA att byggnadsnämnden i Vänersborgs kommun beslutade att kommunicera avslag på det sökta bygglovet för tältet vid poolområdet på campingen. Tältet är större än vad detaljplanen tillåter och anses inte passa in i landskapsbilden.

Inför nämndens sammanträde på tisdagen hade Ursand skickat in en ny ansökan om bygglov.

Enligt nämndens ordförande Bo Dahlberg (S) var det en del diskussioner inför beslutet. Samtalen mynnade ut i ett enigt beslut om att ge ett tillfälligt bygglov som gäller september ut. I den förra ansökan handlade det om ett lov på två år.

– Det handlade om en ny ansökan för en betydligt kortare period. Det nya gäller till säsongen är slut sedan ska tältet borg, säger Bo Dahlberg.

Daniel Aronsson är nöjd med beslutet.

– Det är jättebra att kommunen ser hur viktigt det här är för oss. Tältet är hjärtat i leklandet och poolområdet.

Meningen är att tältet ska ersättas med något mer permanent redan till säsongen 2018.

– En riktig byggnad är antagligen det enda alternativet, säger Daniel Aronsson.

För att man ska hinna måste planeringsarbetet komma igång genast. Och en tanke är att det ska finnas nya offentliga toaletter i den framtida byggnaden som ersätter de uttjänta som finns på campingen i dag.