Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Timjanhuset. Bild: Elin Kullander

Timjan stänger efter oroligheterna

De ungdomar som skapar oro i centrala Vänersborg riskerar att skrämma bort de som vill ta del av Timjans verksamhet. För att lugna situationen väljer man nu att stänga verksamheten temporärt.

De senaste dagarna har det varit oroligt mellan olika ungdomsgrupperingar i centrala Vänersborg. Oroligheterna har nu lett till att ungdomshuset Timjan håller stängt tillsvidare.

– Det är mycket ungdomar i centrum som inte är en del av vår verksamhet. Vi vill lugna ner det, därför väljer vi att stänga tillsvidare, säger David Myrvold, verksamhetsutvecklare på Timjan.

Han säger att det traditionellt sett är lite stökigt innan skolstart och att de hoppas kunna öppna igen när skolorna börjat.

Enligt verksamhetsutvecklaren är det inga av de ungdomar som till vardags besöker Timjan som är en del av oroligheterna. Men att det samlas ungdomar utanför som är i centrum för att se om det händer något skapar oro i verksamheten.

– Vårt ändamål med Timjan är att det ska vara en rolig och kreativ fristad. Stänger vi inte riskerar vi att det bara hänger bråkstakar här som skrämmer bort de som vill ta del av verksamheten, säger David Myrvold.

Trots att ingen av de ungdomar som besöker Timjan är en del av oroligheterna försvarar verksamhetsutvecklaren beslutet.

– Vi måste tänka på personalen och det finns mycket oro. Tyvärr finns det ingen jättebra lösning, säger han.