Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Tips att göra en regnig dag i juli

Regnväder och semester. Det finns en hel del att göra. Här ger vi på redaktionen några av våra bästa tips på vad som passar bra en regnig dag i juli.

Det första många tänker på är kanske shopping. Förutom butiker i våra städers centrum finns Överby köpcentrum, eller varför inte besöka Varners outlet på Trestad center.

Från en medarbetare på Vänersborgsredaktionen kom tipset att fynda på second hand. De som finns i Vänersborg är Erikshjälpen, Lyckan second hand, Röda korset och Flickornas magasin.

Besöka gårdsbutiker i tidningens område och närliggande Bohuslän är ett annat tips som funkar bra i regnet, liksom fika- och matställen där man såklart kan sitta inomhus.

Andra tips är att gå på bio, spela sällskapsspel och rensa upp inför hösten, för hur kul är det att göra när det är fint väder?

Det går också bra att ta på sig gummistövlar och leta efter blåbär eller svamp, kantareller finns nu, fiska, titta på friidrotts-VM på tv, heja fram tjejerna i fotbolls-EM, läsa böcker, ha filmmaraton med favoritfilmserien och lyssna på sommarpratarna.

En annan kollega tipsar om sitt varma barndomsminne av Kungajaktmuseet Älgens Berg i Hunneberg, eller "Älgmuseet" som det ofta kallas.

”Väl värt ett besök för stora och små som är nyfikna på detta stora djur som bor i våra skogar. Om vädret inte är alltför bedrövligt kan man gärna ta sig en tur i Ekoparken också.”

Sedan kommer även tips om besök på Saab car museum eller Innovatum Science Park för de lite yngre. Lödöse museum är ett annat besöksmål som tas upp.

Avslutningsvis får jag ett tips om att det faktiskt går att bada även när det regnar. Vattnet håller värmen längre än luften, så är det lite halvruggigt kan det vara riktigt skönt att hoppa ner i det ljumna vattnet och bli frivilligt i stället för ofrivilligt blöt ...

LÄS OCKSÅ: Tio gårdsbutiker i Bohuslän du inte bör missa

LÄS OCKSÅ: Guide: Fynda på loppis och second hand i Västsverige

LÄS OCKSÅ: Bättre samarbete ska utveckla turismen på bergen