Det blir inget 2023 skrivet med marschaller på Hunneberg på nyårsafton. I stället siktar man på morgondagen.
Det blir inget 2023 skrivet med marschaller på Hunneberg på nyårsafton. I stället siktar man på morgondagen. Bild: Sören Håkanlind

Tradition inställd – siktar på nyårsdagen

Det traditionsenliga firandet på Halleberg, där man med marschaller skriver ut det kommande året, har i år blivit inställt med endast ett par timmar kvar till tolvslaget.

ANNONS
|

Beskedet att man ställer in årets tändning skrevs i en Facebook-grupp under eftermiddagen på nyårsafton. Anledningen är den ihärdiga blåsten. Erik Lindell, ansvarig för traditionen, skriver följande:

”Får tyvärr meddela att det inte blir något 2023 uppe på Häckle i kväll, på nyårsafton. Jag har rekat på plats – både i går och i dag – och försökt tända några enskilda marschaller, men det är för kämpigt med blåsten här uppe dessvärre.”

Planen är nu att försöka skriva ut 2023 i morgon i stället. Om det fortsatt omöjliggörs på grund av vädret skriver Erik Lindell att de laddar om och gör ett försök mot slutet av kommande vecka.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS