Trafikolyckor på lördagsmorgonen – ”Blixthalka”

På lördagsmorgonen inträffade två singelolyckor. Den första på E45, och den andra på väg 44 – båda i Vänersborg.

ANNONS
|

Det är fortsatt halt på vägarna. Vid 8.20-tiden på lördagsmorgonen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till E45 mellan Vänersborg och Frändefors, där en singelolycka inträffade.

– Vi har fått en bekräftelse på att en personbil låg i diket, säger Annelie Silveira, teamledare på SOS Alarm.

Jonas Gustafsson som är inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, berättar att bärningsarbete och städning pågick på platsen.

– Personen som var i bilen är ute, talbar och vaken, och ingen behövde åka med till sjukhus.

Han berättar vidare att singelolyckan inträffade med största sannolikhet på grund av ”blixthalka” på vägen.

ANNONS

Trafikredaktionen Sveriges Radio meddelade att E45 var avstängd en tid under förmiddagen.

Bil körde in i räcke

Kort därefter inträffade ytterligare en trafikolycka på väg 44 i höjd med Väne Ryr. Tre enheter från räddningstjänsten, polis och ambulans larmades dit.

– Det är en bil inblandad med en person i. Räddningstjänsten har rapporterat att det är väldigt, väldigt halt på vägen. Enligt larmet ska bilen ska ha kört in i ett räcke, men ingen behövde åka med till sjukhus, säger Annelie Silveira.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS