Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

TTELA:s läsare visar givmildhet utan gränser

På fredagen lämnade TTELA över läsarnas gåvor till Röda korset. Insamlingen har varit en succé och paketen kommer att skänka många barn glädje i jul.

Julgenerositeten hos vänersborgarna och trollhätteborna saknar nästan gränser. TTELA:s och Röda korsets insamling av julklappar till barn som annars riskerar att bli utan gav 3 000 paket. Till det kommer 57 500 kronor från 115 företagare och föreningar som har köpt julhälsningar i tidningen.

LÄS MER: Rusning till TTELA:s insamling

På fredagen lämnades julklapparna och checken officiellt över till Röda korset.

– Jag är imponerad över att vänersborgarna och trollhätteborna har ställt upp på det här sättet, säger Marianne Barrljung på Röda korset.

TTELA:s chefredaktör Cecilia Frisk kan bara bekräfta den givmildhet läsarna har visat.

– Man vill verkligen bidra och hjälpa till. TTELA och Röda korset är oberoende, obundna och opolitiska. Folk har stort förtroende för oss och det är vi stolta över, säger hon.

”Markering”

Nästa steg för Röda koret är att förmedla paketen till de barn som behöver dem.

– Det är verkligen en glädjefylld uppgift, säger Marianne Barrljung.

LÄS MER: En skolbuss kommer lastad – med julklappar

Hon påpekar att tanken bakom gåvan är minst lika betydelsefull som den materiella biten.

– Julklappen är en markering att man är viktigt.

Thanaa Morshed jobbar för Röda korset på Restad gård och hon kan vittna om att Marianne Barrljung har rätt. När några av paketen delades ut till barnen på boendet spreds glädje.

– Barnen blev jätteglada, några av dem grät. Paketen är inte bara presenter, det är ljus som lyser upp natten för dem. Tack från hjärtat, tusen tack.