Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Två bilar i krock på riksväg 44

En trafikolycka med två personbilar inträffade under måndagseftermiddagen på riksväg 44 mellan Vänersborg och Uddevalla. Olyckan orsakade stopp i trafiken.

Strax innan klockan 16 på måndagseftermiddagen kom larmet till SOS Alarm. Två personbilar hade då krockat på riksväg 44 vid Väne-Ryr i riktning mot Uddevalla. Orsaken ska enligt räddningstjänst vara att en bil fått punktering på vägen.

– En bil fick punktering och två andra bilar körde då in i varandra i ett försök att undvika bilen, säger Johan Bäckström, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till olycksplatsen. På grund av olyckan blev det stopp i trafiken, men vid 16.40 kunde räddningstjänst meddela att de lämnat platsen och att trafiken återigen flöt på i båda riktningar.

Inga allvarliga personskador har rapporterats i samband med olyckan.

Strax innan 18-tiden på måndagseftermiddagen kunde polisen bekräfta att de har upprättat en anmälan.

– Anmälan gäller att man ej har anpassat avståndet till framförvarande fordon. I praktiken innebär det att man ju alltid måste hålla ett visst avstånd i trafiken för att undvika kollision. Det har man inte gjort i det här fallet. Så vi upprättade en penningböter på plats, säger Ove Larsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.