Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl Ceder, platschef på Ursand, och Karolin Olsson, utvecklings- och etableringsansvarig på Trenova Fastigheter. Bild: Ursand
Carl Ceder, platschef på Ursand, och Karolin Olsson, utvecklings- och etableringsansvarig på Trenova Fastigheter. Bild: Ursand

Ursandståget får ny hållplats

Om ett par veckor börjar Ursandståget rulla igen. Och den här sommaren kan campinggästerna åka längre än till Torget. Trenova blir nya hållplatsen.

Minitåget mellan Ursand och Vänerborgs centrum har blivit en del av stadsbilden sommartid. Veckan efter midsommar börjar tåget köra igen, till en början fredagar och lördagar, men under högsäsong och när vädret tillåter det tisdag-lördag.

Nu kör det vidare efter stoppet vid torget för att ta campinggästerna till Trenova.

– Här kan campinggästerna fylla på skafferiet, aktivera sig eller äta något gott. För vänersborgarna blir det perfekt att efter en dag på ”Rivieran” ta tåget och landa på en restaurang eller fortsätta kvällen med bowling hos oss, säger Karolin Olsson, utvecklings- och etableringsansvarig på Trenova Fastigheter.

– Jätteroligt att vi hittat det här samarbetet, som vi tror kommer ge stort mervärde till våra gäster, säger Carl Ceder, platschef på Ursand resort och camping.

Han poängterar också att man ska se till så att resenärerna håller tillräckligt avstånd i tåget, med tanke på corona.