Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Väg översvämmad – bil har kört fast

En väg har svämmat över vid Stärkebo i Vänersborg och en bil har kört fast i diket. Nu vänder sig Trafikverket till Länsstyrelsen för att lösa problemet med översvämningar på platsen.

Väg 2064 nordväst om Vänersborg har enligt närboende översvämmats så att framkomligheten är mycket begränsad. Just nu ligger det en bil i ett djupt dike.

– Vägen är livsfarlig. Hade bilen kommit lite längre ut i diket, där det är djupare, hade det varit stor risk att bilen sjunkit djupt ned. Det hade kunnat sluta med att personen i bilen drunknat, säger en närboende som TTELA talat med, som passerade fordonet på tisdagsmorgonen.

Riktigt hur djupt diket är har TTELA:s reporter Richard Lagerström på plats svårt att avgöra, men bilen stod fortfarande kvar vid 12.20-tiden.

Enligt den närboende har de boende haft kontakt med Trafikverket, men ingenting har hänt.

– Snart kan man inte längre ta sig fram. Vattnet stiger varje dag och stänger de av vägen går det att köra runt, men för vissa blir det en omväg på en mil.

Fordonet ska ha kört fast under morgonen och bärgare ska ha försökt dra loss det, men inte lyckats, enligt den närboende.

Niclas Nilsson, som är projektledare på Trafikverket, känner mycket väl till vägsträckan och de problem med vatten som är där.

– Vi har sett det och det kan inte vara så. Men vi kan inte pumpa undan vatten, säger han.

Enligt Nicklas Nilsson är översvämningarna inte Trafikverkets ansvar.

Vattnet rinner under vägen och sedan förbi tre-fyra fastigheter och mot gamla Stärkebotippen för att till slut rinna ut i en bäck vid E 45. Någonstans längs flödet kommer inte vattnet fram som det ska, vilket gör att det stiger vid vägen.

Trafikverket har inte befogenheter gå in på någon annans fastighet och genomföra åtgärder. Nu tar man ärendet vidare för att kunna lösa problemen.

– I fredags gick vi till länsstyrelsen och bad dem starta ett tillsynsärende, säger Niclas Nilsson.

Toni Nohra bor precis vid det drabbade vägavsnittet. Vattnet har börjat ta sig in även på hans fastighet. Och han har aldrig haft problem med det innan vägen började svämmade över för ungefär ett halvår sedan.

När han tog kontakt med Trafikverket fick han svaret att översvämningen inte är deras ansvar.

Enligt Toni Nohra är bilen som idag fastnade i vattenmassorna inte den första att få bekymmer.

– Bärgningsbilen var här kanske fyra gånger i helgen, säger han.