Vänersborgs kommun ställer in sitt nyårsfirande i Plantaget, detta efter att regeringen kom med nya restriktioner under tisdagen.
Vänersborgs kommun ställer in sitt nyårsfirande i Plantaget, detta efter att regeringen kom med nya restriktioner under tisdagen. Bild: Christian Flodin

Vänersborg ställer in nyårsfirande

Vänersborgs kommun ställer in sitt nyårsfirande i Plantaget, detta efter att regeringen kom med nya restriktioner under tisdagen.

ANNONS
|

På sin hemsida skriver kommunen:

”Firandet med fackeltåg och musik och tal är en gammal och omtyckt tradition i vår kommun. Men i år känns det inte rätt att arrangera ett evenemang som drar så mycket folk på en liten yta. Från och med den 23 december skärper Folkhälsomyndigheten dessutom rekommendationerna och skriver att ”alla bör undvika miljöer med trängsel.”

”Som kommun måste vi föregå med gott exempel. Det känns inte heller bra att det är många som kanske är i riskgrupp och inte vågar komma”, säger kommunens evenemangsutvecklare Stefan Leijon till kommunens hemsida.

”För den som ändå vill summera året och sända tankar av kärlek om omtanke till nära och kära håller Lions bodar i Plantaget öppet för servering av varm glögg mellan kl. 12-16.30. Skridskobanan är också öppen.”

ANNONS

”Kl. 16.20 lovar trumpetaren i kyrktornet att dyka upp och förgylla tillvaron på årets sista dag.”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS