Vänersborgs kommun släpper coronasiffror

23 personer inom äldreomsorgen i Vänersborgs kommun har smittats av coronaviruset. Det står klart efter att kommunen offentliggjort siffrorna.

ANNONS
|

Vänersborgs kommun har tidigare inte velat berätta om hur många vårdtagare som smittats inom äldreomsorgen. Nu har man dock gjort en kovändning och släpper siffran.

– Det här är ögonblicksbilder och kan såklart förändras snabbt. Men 23 stycken smittade på våra äldreboenden är den senaste siffran vi har rapporterat till Socialstyrelsen, säger Thomas Fridén, kommunikationschef i Vänersborgs kommun.

Kan du säga något om hur många boenden som är drabbade?

– Nej, då kommer vi ner på detaljnivå och kan röja patientsekretessen och kan inte garantera anonymitet, säger han.

Varför Vänersborgs kommun nu har ändrat sig och redovisar antalet smittade i äldrevården förklarar Thomas Fridén.

ANNONS

– Nu när vi har ett större antal smittade så kan vi berätta utan att riskera sekretessen. Vi har haft samma inställning hela tiden så egentligen har vi inte ändrat oss i frågan, säger han.

Hur många som har avlidit eller tillfrisknat i äldreomsorgen vill inte Thomas Fridén kommentera. Han berättar att det finns smittade i hemtjänsten och på LSS-boenden, dock mycket få fall.

Hur många i personalen som är sjuka vill kommunen inte heller berätta. Självtester av vårdpersonalen har dock kommit igång.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS