Vänersborgs Ljusfestival ställs in – tar sikte på nästa år

Två år i rad har Vänersborgs Ljusfestival lyst upp höstmörkret i Skräckleparken. Men i år får evenemanget sättas på paus. I stället tar man sikte på 2023.

ANNONS
|

Det var under 2020 som Vänersborgs Ljusfestival för första gången arrangerades. Då var det två dagar i oktober som festivalen ägde rum i Skräckleparken. Året därpå utökades antalet festivaldagar till tre. Totalt har festivalen lockat omkring 20 000 besökare de två första åren.

Men i år blir det ingen festival. Vänersborgs IF, som står bakom evenemanget, meddelar att man i stället väljer att satsa på att bygga en stabil plattform för festivalen som ska kunna hålla över flera år. Man räknar med att vara tillbaka redan till 2023.

– Vi är oerhört stolta över Vänersborgs Ljusfestival och ser fram emot att fortsätta utveckla konceptet. Som det ser ut i dagsläget med kraftigt ökade kostnader och osäkra ekonomiska tider för både medarrangörer och besökare, så bedömer vi dock att det ekonomiska risktagandet är för stort för oss som huvudarrangör, säger Vänersborgs IF:s ordförande Fredrik Andersson i ett pressmeddelande på klubbens webbplats.

ANNONS

Behöver fokusera på kärnverksamheten

Föreningen pekar bland annat på att man behöver hitta lösningar för att kostnadseffektivisera festivalen om den ska kunna växa.

VIF skriver vidare i pressmeddelandet att man behöver lägga tiden och pengarna på sin kärnverksamhet det här året, det vill säga fotbollen. Men att man även i framtiden vill bidra till publika evenemang för att sätta Vänersborg ytterligare på kartan.

– Men samtidigt bedriver vi en omfattande verksamhet med över 600 aktiva från knatte till senior. Så med nuvarande förutsättningar för Vänersborgs Ljusfestival så måste vi den här hösten välja att lägga all kraft på alla våra aktiva, säger Fredrik Andersson i pressmeddelandet.

ANNONS