Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vatten läcker in i Arena Vänersborg

Vänersborgs Arena brottas fortfarande med sviterna från snöraset i februari. Förra veckan upptäcktes en vattenläcka i taket och just nu pågår intensiva förberedelser för att taket ska hålla under kommande vinter.

Den 20 februari i år rasade delar av arenataket på grund av den massiva snötyngden efter flera dagars ymniga nederbörd. Turligt nog skedde raset vid en tidpunkt när det inte pågick någon aktivitet och ingen människa kom till skada. Men fortfarande lider arenan av sviterna efter olyckan.

– Ja, det droppade vatten från taket i slutet av förra veckan och det var en följd av att snön i vintras hade skadat några av takrasskydden. Men läckan åtgärdades på en gång och det var väldigt odramatiskt, berättar arenans enhetschef Peter Nilsson.

I skrivande stund deltar han i möten med målet att hitta lösningar så att taket inte ska kunna rasa i vinter igen.

– Det finns ju en del alternativ, men det handlar om en väldigt stor yta på ungefär 14000 kvadratmeter och det är en ganska speciell byggnad. Vi tittar lite på hur det ser ut på andra liknande idrottsanläggningar, men det finns ju inte jättemånga av samma typ.

Det kanske kostsammaste alternativet för att hålla taket snösäkert är att kalla upp en stor personalstyrka som helt enkelt får skotta taket om det skulle falla mycket snö. Ett annat alternativ är att öka mängden takrasskydd.

– Vi får se vad vi kommer fram till. Vi kommer hitta en bra lösning, men jag kan inte säga exakt när vi är klara, det är ganska komplicerat.