Genrebild.
Genrebild.

Vattenläcka upptäckt i Frändefors

Vänersborgs kommun arbetar under torsdagen med att laga en vattenläcka som upptäckts i Frändefors. Boenden i berörda fastigheter har informerats och vattentankar har placerats ut, skriver kommunen på sin hemsida.

ANNONS
|

Läckan upptäcktes på Ringaregatan, Frändefors tidigare under torsdagen och är nu lokaliserad. Arbetet med att laga den pågår och beräknas vara klart senast imorgon.

— Om vi behöver stänga av vattnet, kommer det att drabba några enstaka fall, säger Anna Edvartsen, Kretslopp och vatten.

Orsaken till läckan är okänd, men beror sannolikt på att rören är gamla och sköra. Ibland kan temperaturförändringar göra att rören går sönder.

— Det är äldre rör som ligger i backen. De grävdes ner på 1950-talet och är inte utbytta sedan dess, säger Anna Edvartsen.

När vattnet åter släpps på kan det vara missfärgat. Låt då spola kallvatten tills det blir klart.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS