Vattnet stängdes av för flera hushåll vid Tegelbruksvägen.
Vattnet stängdes av för flera hushåll vid Tegelbruksvägen. Bild: CHRISTINE OLSSON

Vattnet avstängt för 20-tal fastigheter

Vattnet stängdes av för ett 20-tal hushåll utanför Vänersborg under måndagen, för att återigen slås på vid klockan 15. Men än är arbetet inte klart, även under tisdagen kommer hushåll vara utan vatten.

ANNONS
|

Enligt vanersborg.se stängs vattnet av vid Tegelbruksvägen/Kanalvägen vid Restad gård i Vänersborg mellan 9.00 och 16.00 på måndagen. Akuta reparationen ska göras under dagen och de som påverkas får information via sms.

– Det är ett arbete vid en pumpstation, men det är inte en läcka. Ett 20-tal villafastigheter drabbas. Vi vet inte exakt när vi blir klara men vi hoppas att det blir så snart som möjligt, säger Ksenija Esikina, arbetsledare på kommunens tekniska avdelning.

Restad gård ligger precis i närheten men drabbas inte av vattenavstängningen.

Vattentankar placerar ut. Och som vanligt finns det risk för att vattnet i kranen är missfärgat när det släpps på igen. Kommunen uppmanar då abonnenterna att spola kallvatten tills det blir klart igen.

ANNONS

Klockan 15.15 på måndagen meddelar kommunen att vattnet återigen är påslaget men att man kommer behöva stänga av vattnet även under tisdagen.

Den preliminära tiden för avbrottet är klockan 08-16.

ANNONS