Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vittnen upptäckte knivskuren man i centrum

På lördagskvällen sågs en blodig knivskuren man i centrala Vänersborg. Enligt uppgifter till polisens presstalesperson ska brottet dock ha skett flera kilometer ifrån platsen där han hittades. Mannen vårdas på sjukhus.

Mannen har förts till akuten på Näl och för polisen pågår en insats i Vänersborg.

– Någonting har hänt, men vad vågar jag inte uttala mig om. Patrullen är ute och jobbar och sen får vi se vad det handlar om, säger Rickard Lejon, polisens jourhavande förundersökningsledare.

Enligt NU-sjukvårdens tjänsteman i beredskap är mannen i 20-årsåldern, och på lördagskvällen beskrevs läget som stabilt.

Under söndagsmorgonen har polisen ännu inte några fler uppgifter att delge kring händelseförloppet.

– Vi jobbar med att reda ut vad som har hänt, kommenterar Rickard Lejon under söndagen.

Polisen uppger att man i skrivande stund inte har någon misstänkt i ärendet.

Däremot skickar Västra Götalandspolisens presstalesperson under söndagsmorgonen, enligt rutin, ut en sammanfattning över lördagskvällens och påföljande natts händelser. Där anges lite fler detaljer kring knivskärningen.

Enligt presstalespersonens redogörelse har vittnen strax före klockan 20 på lördagskvällen ringt in till polisen och berättat att det går en man på gatan i centrala Vänersborg som är ”väldigt blodig”.

När en polispatrull kommer fram visar det sig att han är knivskuren, i ett ben, en arm och i händerna., enligt redogörelsen.

Mannen ska till polisen inte ha velat berätta vad som har hänt. Dock uppger han enligt presstalespersonen att brottet tidigare ska ha skett i Vargön, vilket ligger åtminstone sex kilometer ifrån centrum.

När TTELA frågar Rickard Lejon, polisens jourhavande förundersökningsledare, vill han inte kommentera uppgiften.

– Det får stå för presstalespersonen, säger han.