Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

De tar över Stars and Stripes

Centrumrestaurangen Stars and Stripes har blivit med nya ägare. Gustav Nyqvist och Filip Boman tar över efter Leif Bengtsson och Ingemar Ljung. Båda två ser nu fram emot att möta Vänersborgarna.

– Vi har redan börjat lite smått sedan i förra veckan, säger Gustav Nyqvist när vi träffas i restaurangen.

Hur kommer det sig att ni valde att ta över restaurangen?

– Chansen dök upp! Jag byter bransch helt och hållet för jag kommer närmast från Hemköp. Det är där igenom jag känner Leif Bengtsson, som tidigare ägde affären. Han frågade mig om jag ville ta över och tyckte jag skulle ta med mig Filip i det, säger Gustav.

– Och jag har jobbat på O’Learys i Trollhättan de senaste åren så jag har erfarenhet av sportbarer, berättar Filip.

Mycket är nytt för de nya ägarna, därför går driftchefen Anna Jensen med under kommande dagar för att ge Gustav och Filip en klar bild av hur restaurangen fungerar. Efter det har hon valt att gå vidare i arbetslivet och de båda nya ägarna tar över hennes arbetsuppgifter

De båda är kompisar sedan tidigaste tonåren, gick i skolan tillsammans och är från Vänersborg. En kommer från fotbollen och en från hockeyn. De menar att besökarna inte kommer märka av någon större skillnad till att börja med, och restaurangen gör inget uppehåll eller liknande.

– Vi kör på som vanligt, säger Filip Boman.

– Vi kommer inte att ändra saker med en gång, så får vi lära oss och utveckla när vi gett det lite tid, säger Gustav Nyqvist.

Vad såg ni för styrka med stället?

– Vi känner att det har allt i ett, det är restaurang, sportbar och nattklubb. Du kan göra väldigt många olika saker. Du kan lika gärna spela biljard som äta. Nöje och restaurang samtidigt, säger Filip.

– Sen tänker vi att vi ska jobba mer med aktiviteter i framtiden. Vi har pratat på att försöka hitta på något med biljarden och kanske fler quiz, säger Gustav.

Läs även: De tar över Teatergränd

Läs även: Stars and Stripes får nya ägare