Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Lussebandyn lockade många till Idrottshuset

På tisdagskvällen samlades över 700 ungdomar i Idrottshuset för att delta eller titta på årets Lussebandy. (Inskickat material)

Lussebandyn är en mångårig tradition och en av många drogfria aktiviteter som genomförs i kommun och målgruppen är eleverna på högstadiet och gymnasiet. Redan för några veckor sedan var det 15 lag anmälda till högstadiegruppen vilket också är max antal per åldersgrupp. Över 100 ungdomar fick blåsa i alkomätaren under kvällen och alla var nyktra och skötsamma.

– Det är verkligen kul att ungdomarna kommer och deltar när vi arrangerar något och att de dessutom gör det med ett gott humör är otroligt kul, säger Sara Gunnarsson Forsberg, drogförebyggande samordnare i Vänersborgs kommun.

Lussebandyn är ett samarbete mellan IBK Vänersborg och det drogförebyggande arbete i kommunen. IBK Vänersborg gör mycket under kvällen och ansvarar bl.a. för sekretariatet, dömer matcherna samt har föräldrar i kiosken.

- I år fick vi även lite extra hjälp av Vänersborgs Rugbyklubb som hade 6 st av sina spelare på plats för att hjälpa oss med ordningen i foajén eftersom det under hösten har varit lite stökigt kring Idrottshuset men av detta märkte vi inte något igår.

Sara Gunnarsson Forsberg