Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/7

Rörelse i fokus när ägarna själva ställer ut

Kulturveckan är i full gång och kreativiteten flödar i Vänersborg. På Galleri 3 visar salongens ägare Anna-Lena Emdén, Gurlie Lindén och Bengt Ankartoft upp egen konst på temat rörelse.

I helgen arrangerade Galleri 3 två performanceföreställningar tillsammans med dansaren Elin Engström. Ett lyckat inslag om man får tro galleriets innehavare.

– Det blev väldigt uppskattat bland besökarna. Det är roligt när konsten får en bredd och går över gränser. Ibland kan saker bli mer spännande om de sätts in i ett sammanhang där de vanligtvis inte brukar vara, säger Anna-Lena Emdén.

I övrigt har galleriet fyllts med konstverk gjorda av salongens tre ägare. Tavlor, silversmycken och konstellationer av olika slag pryder såväl väggar som bord.

Anna-Lena Emdén, Gurlie Lindén och Bengt Ankartofts verk skiljer sig mycket från varandras, men har alla en sak gemensamt – de anspelar på ordet rörelse.

– När jag först hörde temat tyckte jag att det kändes svårt. Sen kom jag på att rörelse faktiskt kan handla om precis vad som helst, säger Gurlie Lindén och visar upp ett av sina verk – en glaskupa med en tickande klocka i.

– Det här heter Tiden rinner iväg, säger hon.

Bengt Ankartoft är silversmed och har gjort en ring inspirerad av sin bortgångna fru.

– Min hustru var keramiker och gjorde skålar likt den här, säger han och visar upp en vit skål föreställandes människor i en cirkel.

– Nu har jag gjort ringar som liknar dem.

Anna-Lena Emdéns verk har alla glada kulörer. Det är spiraler som snurrar, flygande tefat och lustiga skor.

– Vi gör inte det här för att sälja, det är mer av en kul grej. Det vore jätteroligt om folk ville titta förbi när vi ändå är här, säger Anna-Lena Emdén.

Utställningen pågår fram till den 13 november.