Empire State Building i New York lyste i rött den 19 januari som en del av uppmärksammandet att 400 000 människor i USA har dött till följd av covid-19. Totalt i världen har 2,1 människor dött.
Empire State Building i New York lyste i rött den 19 januari som en del av uppmärksammandet att 400 000 människor i USA har dött till följd av covid-19. Totalt i världen har 2,1 människor dött. Bild: Frank Franklin II/AP/TT

Över 100 miljoner smittade av covid

ANNONS

Världen har nu passerat över 100 miljoner konstaterat smittade av covid-19.

Sammanräkningar av siffror från världens nationella hälsomyndigheter tar den totala officiella siffran vid midnatt till 100 164 399, enligt Johns Hopkins-universitetet i USA.

USA är värst drabbat med nästan exakt en fjärdedel av alla rapporterade fall. Totalt i världen har drygt 2,1 miljoner människor dött till följd av viruset.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS