Likt de flesta länder i Europa står Nederländerna i det närmaste stilla för att minska smittspridningen. Men för sjukvårdspersonalen finns massor att göra. Arkivbild.
Likt de flesta länder i Europa står Nederländerna i det närmaste stilla för att minska smittspridningen. Men för sjukvårdspersonalen finns massor att göra. Arkivbild. Bild: Peter Dejong/AP/TT

107-åring överlevde coronaviruset

ANNONS

För en tid sedan besökte 107-åriga Cornelia Ras en gudstjänst i Nederländerna. Kort därefter insjuknade hon och 40 andra som närvarat vid ceremonin i covid-19.

Nu har hon, mot alla odds, överlevt viruset.

När kvinnan insjuknade den 17 mars, dagen efter hon fyllt 107 år, förväntade sig inte familjen att hon skulle överleva. Av de 40 personer som insjuknade vid gudstjänsten har tolv avlidit, men Cornelia Ras klarade att stå emot viruset.

– Hon tar inga mediciner, klarar av att gå och går ner på knä varje kväll för att tillbe gud. Som det ser ut nu kommer hon kunna fortsätta med det, säger hennes systerdotter Maaike de Groot.

ANNONS

På torsdagen rapporteras ytterligare 148 döda till följd av coronaviruset i Nederländerna. Totalt har runt 2 400 personer avlidit och drygt 21 700 har bekräftats smittad i landet.

Tidigare har en 104-årig man från USA tillfrisknat från covid-19.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS