Arkivbild på två Linderödssvin.
Arkivbild på två Linderödssvin. Bild: Andreas Hillergren/TT

Aggressiva grisar på golfbana skickade två till sjukhus

En golfbana i brittiska Yorkshire fick i veckan ovälkommet besök av två fullvuxna grisar. Utöver att förstöra greener och vara ett allmänt störningsmoment gick de även till attack mot två olika personer, som sedan fick besöka sjukhus.

ANNONS
|

Den grisdrabbade golfbanans vd Philip Marshall berättar för CNN att de ”inte har en aning om var de kommer ifrån”, men att de skapade oreda på området både i söndags och i tisdags.

De som vågade konfrontera grisarna fick ångra sig djupt.

– En av våra golfare såg dessa grisar på banan och försökte sjasa bort dem, men ådrog sig ett skärsår i benet och fick åka till sjukhuset för en spruta (stelkrampsspruta, reds. anm.), säger Marshall till CNN.

Enligt vd:n försvann grisarna spårlöst efter händelsen, men återvände på tisdagen redo för mer rackartyg.

ANNONS

– De grävde upp den 18:de greenen och den första utslagsplatsen. När vår förste green-direktör försökte sjasa bort en av dem vände sig grisen mot honom och skar honom i benet.

Även han fick ta sig en stelkrampsspruta, men verkar av allt att döma ha tagit händelsen med en klackspark. Redan på torsdagen slog nämligen green-direktören en hole-in-one under sin privata golfrunda.

LÄS MER:Säkerhetsgrisar hjälper till på flygplats

Gratis baconmacka till alla

Då grisarna bedömdes vara en ”uppenbar fara” beslutade vd Marshall att de behövde omhändertas. Under tisdagskvällen hade personalen lyckats tränga grisarna i en av golfbanans utkanter, varpå djurrättsorganisationen RSCPA kunde ingripa.

– De sattes i transporter och fördes iväg. Vi vet varken var de kom ifrån eller vad som hänt sedan dess, säger Marshall till CNN.

För att fira grishistoriens slut har banan även inrättat ett nytt erbjudande för alla golfsugna, berättar Marshall för CNN:

– Alla som bokar online och kommer och spelar erbjudes en gratis baconmacka.

LÄS MER:Stor brist på slaktare – brexit skapar kaos

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS