Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Alexander Skarsgård säljer sin lägenhet i New York

LYXHUSET: Alexander Skarsgård har gjort karriär i USA och bor där sedan flera år tillbaka. För cirka fem år sen lämnade han Los Angeles och köpte en lägenhet i New York, som sedan dess varit hans bas. Men kanske inte så länge till, för nu är den till salu.

Skådespelaren Alexander Skarsgård har gjort internationell karriär och setts i många stora film- och tv-roller. Han har bland annat medverkat i ”Legenden om Tarzan”, ”Godzilla vs Kong”, ”The Northman” och ”True Blood”.

Han bodde länge i Los Angeles innan han köpte en lägenhet i East Village, New York. För cirka fem år sedan blev New York hans bas och det är där han är skriven.

Men nu ser Alexander Skarsgård ut att kanske lämna New York. Han har i alla fall lagt ut sin lägenhet till försäljning för några dagar sedan.

När han flyttade in i sin tvåa på strax över 100 kvadratmeter – renoverade han den en hel del. Bland annat byggdes ett nytt kök med skåp i ek och bänkskivor i Carraramarmor lades in. Även badrummet renoverades när Alexander Skarsgård flyttande in och är nu i en modern stil. Det fick ett skiffergolv och kranar, duscharmatur och rör i mässing. Ljusinsläppet kommer från ett av våningens fem takfönster.

Rustik och skandinavisk inredning

Inredningen känns rustik med sina exponerade tegelväggar, slipade furugolv och takbjälkar. Men också skandinavisk med ett kök i ek, vitmålade väggar, dörrar och fönster.

I vardagsrummet finns en vedeldad öppen spis i marmor för kyliga dagar och stora fönster och takfönster som ger rummet mycket ljus. Där finns plats för en matsalsmöbel, soffa, bord och ett par fåtöljer – perfekt för middagar.

Tittar man noga i bokhyllan ser man böcker på svenska med titlar som bland annat ”Lasermannen”, ”Tusen och en natt” och ”Den stora tomheten”. Där står också boken ”Big little Lies” av Liane Moriarty – i tv-serien med samma namn spelade Alexander Skarsgård mot bland annat Nicole Kidman och Reese Witherspoon.

Sovrummet går helt i vitt med synliga takbjälkar, mycket förvaring och bra ljusinsläpp. Skarsgårds lägenhet ligger ute för 26 miljoner kronor. Taket ingår i köpet, så nästa ägare har möjlighet att bygga en takterrass om så önskas.

Ryktas vara tillsammans med Tuva Novotny

För två år sedan köpte han en lägenhet i Stockholm, och under förra våren då pandemin härjade för fullt, tillbringande han en längre tid i Sverige. Då möblerade han bland annat sin nya lägenhet och umgicks med familj och vänner. Detta enligt en intervju han gjorde med Femina för ett år sedan.

Den senaste tiden har flera medier rapporterat om att Alexander Skarsgård ska ha en relation med skådespelaren Tuva Novotny sedan flera år tillbaka. När hon nyligen syntes på röda matten vid Elle-galan syntes en gravidmage. Men det var inget hon vill prata om, inte heller när hon var med i Nyhetsmorgon. Båda två har valt att inte kommentera sitt privatliv och duckat för frågan om de är ett par.

Mäklarföretaget Compass ligger bakom försäljningen.