I Amsterdam pågår en långvarig offentlig debatt huruvida turister ska bannlysas från stadens cannabiscaféer. Arkivbild.
I Amsterdam pågår en långvarig offentlig debatt huruvida turister ska bannlysas från stadens cannabiscaféer. Arkivbild. Bild: Peter Dejong/AP/TT

Amsterdam varnar stökiga turister

ANNONS

Amsterdam varnar stökiga sex- och knarkturister att "hålla sig borta" från den nederländska huvudstaden, skriver BBC.

Den digitala avskräckningskampanjen visar filmer på berusade unga män som grips av polisen, handfängslas, får fingeravtryck registrerade och får spendera natten i en fyllecell.

I åratal har Amsterdamborna klagat på att berusade britter kissar offentligt, spyr i kanaler och hamnar i fylleslagsmål, skriver BBC. En resa tur och retur till Amsterdam från Storbritannien kostar omkring 600 kronor. Brittiska resebyråer arrangerar bland annat svensexor med strippor och kanalbåtskryssningar med obegränsad sprit.

I Amsterdam pågår en långvarig offentlig debatt huruvida turister ska bannlysas från stadens cannabiscaféer.

ANNONS

Ett förbud mot att röka cannabis på gatorna i och runt "Red light district" där många bordeller huserar träder i kraft i maj. Redan från och med i helgen tvingas bordeller och barer att stänga tidigare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS