Norska barn som inte har fått gå i skolan har missat kunskap värd två miljarder kronor, enligt en ny analys. Arkivbild.
Norska barn som inte har fått gå i skolan har missat kunskap värd två miljarder kronor, enligt en ny analys. Arkivbild. Bild: Thomas Brun/NTB Scanpix/TT

Analys: Kunskap för två miljarder förlorad

ANNONS

Norska barn som inte har fått gå i skolan under coronakrisen kan ha gått miste om kunskap värd runt 2 miljarder norska kronor. Uträkningen är en del av en samhällsekonomisk analys som överlämnats till regeringen, ledd av ekonomiprofessor Steinar Holden.

I analysen uppskattas produktionstappet på grund av att föräldrar måste stanna hemma med barnen uppgå till runt 8 miljarder norska kronor i månaden.

Han poängterar dock att talen är mycket osäkra.

Alla norska skolor och förskolor har hållit stängt sedan den 12 mars. Förskolorna ska delvis öppna den 20 april och årskurs 1–4 en vecka senare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS