Hamnen i Dover.
Hamnen i Dover. Bild: Gareth Fuller/PA/AP/TT

Gods flyter på fint över Engelska kanalen

ANNONS

Varuflödet mellan Storbritannien och EU tycks inte ha drabbats av några större problem sedan Storbritannien lämnade EU:s tullunion och inre marknad vid nyår. På måndagen, den första arbetsdagen sedan brexit de facto blev verklighet, rapporteras att trafiken flyter på fint både i kanaltunneln mellan Storbritannien och Frankrike, och i hamnarna i Dover och Calais.

Omkring 3 000 lastbilar har passerat genom kanaltunneln, enligt Getlink, som sköter tunneln.

– Allt går fint, säger en talesperson.

Även från hamnen i Calais rapporteras fina flöden.

– Inga köer och ingen trafikstockning, konstaterar Benoit Rochet, hamndirektör.

Storbritannien lämnade EU redan för elva månader sedan. Sedan dess har dock särskilda övergångsregler gällt, med innebörden att det mesta har fungerat som vanligt.

ANNONS

Efter långdragna förhandlingar och mången passerad deadline enades Bryssel och London i elfte timmen om ett handelsavtal som trädde i kraft då övergångsperioden löpte ut.

Pontus Ahlkvist/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS