Brottsmisstänkte Lars Findsen, tidigare chef för Danmarks militära underrättelsetjänst. Arkivbild.
Brottsmisstänkte Lars Findsen, tidigare chef för Danmarks militära underrättelsetjänst. Arkivbild. Bild: Liselotte Sabroe/Ritzau-TT

Berlingske: Spionchefen läckte till släktingar

ANNONS

Den tidigare chefen för Danmarks militära underrättelsetjänst, Lars Findsen, misstänks för att ha läckt hemliga uppgifter under sitt chefskap. Han greps i december men släpptes ur häkte i februari efter ett domstolsbeslut.

Sekretess råder om misstankarna mot honom och ytterligare tre personer, däribland en tidigare försvarsminister, och brottsutredningen har fortsatt även efter att Findsen släppts ur häkte.

På söndagen publicerade Berlingske uppgifter om vad Findsen misstänks för. Enligt tidningen har den förre spionchefen talat med journalister, familjemedlemmar och en kollega om statshemligheter. Med hänvisning till omfattande journalistiskt arbete hävdar Berlingske att Findsen yppat hemligheter för sin mor, sin bror och en nära vän.

ANNONS

Dessutom visar tidningens efterforskningar att Findsen varit avlyssnad i flera månader.

Findsen nekar själv till anklagelserna och har tidigare avfärdat utredningen mot honom som "fullständigt vansinne"..

Berlingskes uppgifter har inte kommenterats från officiellt danskt håll.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS