Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bernie Sanders kan tänka sig att ställa upp i presidentvalet 2020. Arkivbild.

Bernie Sanders öppnar för att kandidera 2020

Det är fortfarande ett tag kvar till nästa presidentval i USA, men redan nu spekuleras det vilt om vem som ska utmana Donald Trump.

I opinionsmätningar om vem Demokraternas partianhängare vill se som nästa presidentkandidat toppas listan av den tidigare vicepresidenten Joe Biden, följd av Vermontsenatorn Bernie Sanders.

Sanders, som förlorade mot Hillary Clinton i presidentvalsracet 2016, har inte gett klartecken för 2020, men stänger inte dörren helt.

- Jag vaknar inte upp på morgonen med en brinnande längtan om att jag måste bli president, säger han i en intervju med New York Magazine.

Om någon annan än han själv är bättre lämpad som kandidat så kommer han göra allt i sin makt för att den personen ska bli vald.

- Men om det visar sig att jag är den bästa kandidaten att vinna över Donald Trump, då kommer jag förmodligen kandidera, säger Sanders till tidningen.

Bland andra kandidater som kan tänkas utmana republikanernas Donald Trump nämns Kaliforniensenatorn Kamala Harris och den tidigare representanthusledamoten Beto O'Rourke från Texas.