Ett plan släpper vatten över en skogsbrand i området Dionysos, en förort till Aten.
Ett plan släpper vatten över en skogsbrand i området Dionysos, en förort till Aten. Bild: Yorgos Karahalis/AP/TT

Brandmän bekämpar skogsbrand nära Aten

ANNONS

En kraftig brand bröt på tisdagen ut nedanför berget Penteli och hotar förorter norr om Aten. Drygt 140 brandmän uppbackade av tio helikoptrar och flygplan bekämpar branden, enligt räddningstjänsten.

Kraftiga vindar försvårar släckningsarbetet och flera bostäder har skadats, enligt lokala myndigheter. Röken från branden nådde nådde ända till centrala Aten, cirka tre mil bort.

Fyra personer har gripits misstänkta för kopplingar till branden och en utredning kommer att göras för att fastställa orsaken bakom branden, uppger civilförsvarsministern Nikos Hardalias för den statliga tv-kanalen ERT.

Mark- och skogsbränder är vanliga i Grekland under sommarmånaderna. I juli 2018 omkom 102 personer i en brand som startade vid berget Penteli och spreds till kuststaden Mati, nära Aten.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS