Letitia James. Arkivbild.
Letitia James. Arkivbild. Bild: Ted Shaffrey/AP/TT

Cuomo-utredare uppges vilja bli ny guvernör

ANNONS

Letitia James, åklagare och chef för delstaten New Yorks justitiedepartement, uppges vilja kandidera till posten som guvernör, enligt källor till nyhetsbyrån AP.

James ledde tidigare i år en utredning mot den förre guvernören Andrew Cuomo gällande sexuella trakasserier. Cuomo avgick i augusti som en följd av den och ersattes då av viceguvernören Kathy Hochul.

Enligt James medarbetare kommer ett besked om eventuell medverkan i Demokraternas process att utse en kandidat till guvernörsvalet "inom några dagar".

63-åriga Letitia James var den första kvinna att väljas till delstatsåklagare i New York och den första svarta personen att inneha tjänsten. James har sedan tillträdet 2019 lett en rad utredningar kopplade till den tidigare presidenten Donald Trump.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS