Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En skyllt i centrala London uppmanar invånare att hålla sig hemma för att minska smittspridning.
En skyllt i centrala London uppmanar invånare att hålla sig hemma för att minska smittspridning. Bild: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Dödligt rekord i virusplågat Storbritannien

Storbritannien slog på onsdagen ett dystert rekord då 1 820 nya coviddödsfall registrerades, den högsta dagssiffran sedan pandemin inleddes.

Dödsfallen befaras fortsätta stiga snabbt i dagarna. I Storbritannien vårdas för närvarande drygt 39 000 covidpatienter på sjukhus varav nästan 4 000 får intensivvård.

– Dessa siffror är förfärliga. Förvisso ser det ut som att smittspridningen i stort tycks mattas av, men detta sker inte tillräckligt snabbt och det är uppenbart att vi måste få situationen under kontroll, säger premiärminister Boris Johnson till brittiska Sky News efter att siffrorna presenterats.

För att försöka stoppa smittspridningen befinner sig Storbritannien för närvarande i en tredje nationell nedstängning och endast livsnödvändiga verksamheter tillåts hålla öppet.

Totalt har över 93 000 britter mist livet till följd av smittan och över 3,5 miljoner fall av smittan har registrerats i landet.