En av massagesalongerna i Atlanta som utsattes för beskjutning. Arkivbild
En av massagesalongerna i Atlanta som utsattes för beskjutning. Arkivbild Bild: Brynn Anderson/AP/TT

Döms till livstid för massaker i Atlanta

ANNONS

En 22-årig man som sköt ihjäl åtta personer på massagesalonger i Atlanta i USA döms till livstids fängelse efter att ha erkänt sig skyldig. Offren var framför allt kvinnor med asiatiskt ursprung.

En domare i Cherokee County, där en av spa- och massagesalongerna låg, dömde Robert Aaron Long till fyra livstidsstraff utan benådning samt 35 års fängelse. Domen bygger på en uppgörelse som innebär att 22-åringen slipper dödsstraff, rapporterar The Atlanta Journal-Constitution.

Men Long riskerar ändå dödsstraff för att ha dödat fyra personer i Fulton County, då distriktsåklagaren säger att hon ska yrka på det och förlängt straff för hatbrott.

ANNONS

Sex av de åtta offren som sköts ihjäl var kvinnor med asiatiskt ursprung. Men Long har förnekat att han haft rasistiska motiv. I stället hävdade han att han är sexberoende och ville "eliminera" frestelserna.

Händelsen ökade rädslan hos den amerikanska befolkningen med asiatiskt ursprung, som redan hade blivit uppskrämd av ett ökat antal hatbrott kopplat till coronapandemin.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS