Bild: TT/TTELA
Bild: TT/TTELA

De hade turen på sin sida

Henrik Läckberg och hans familj befann sig på strandpromenaden i Nice minuter innan en lastbil körde rakt in i den folkmassa som samlats där.

ANNONS
|
Det var sent i går kväll som en lastbil körde rakt in i en folksamling på Promenade des Anglais under nationaldagsfirandet i Nice. Flera svenskar som befann sig i närheten av platsen blev vittnen till händelsen.
TTELA:s medarbetareHenrik Läckberg från Vargön är på semester i Nice tillsammans med sin fru och sina två barn. De befann sig på strandpromenaden i går kväll för att ta del av det fyrverkeri som avslutade nationaldagsfirandet.
– Vi var ute och käkade strax innan fyrverkerierna drog igång och hade från början tänkt stanna kvar på den platsen och se dem där, säger Henrik Läckberg.
Eftersom det hade börjat regna och bli kallt bestämde sig familjen iställetför att bege sig till sin lägenhet och ta på sig tröjor. Väl ute igen hann de inte gå tillbaka till den plats där de försttänkt se fyrverkerierna.
– Hade vi stått där vi stod från början hade vi varit precis där lastbilen sedan kom körande, säger han.
När fyrverkerierna var slut promenerade Henrik Läckberg och hans familj åter tillbaka tilllägenheten. När de befann sig två kvarter från bostaden såg de människor komma springande, smått panikslagna.
– Vi förstod inte då vad som hade hänt. Min första tanke var att det rörde sig om ett upplopp.
Det var först några timmar senare som Henrik Läckberg blev medveten om vad som faktiskt skett.
– Eftersom nätet låg nere fick vi ingen information fören några timmar senare, säger han och berättar om hur familjen reagerade när det gick upp för dem vad som hade hänt.
– Det är klart att vi känner oss chockade. Samtidigt är vi själva inte drabbade.
Natten och morgonen har Henrik Läckberg ägnat åt att lugna anhöriga hemma i Sverige. Trots det inträffade tänker han och familjen inte avbryta sin semester.
– I kväll ska vi ut och äta på restaurang. Jag tror att det bästa är om alla kommer ut igen och försöker fortsätta som vanligt.
ANNONS