Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Eddies sms till mamman: "Jag kommer dö"

30-åriga Eddie Justice var en av de 50 personer som sköts till döds på nattklubben Pulse i Orlando under natten till söndagen. Nu berättar Eddies mamma Mina om sonens skräckfyllda sista minuter i livet.

Omar Mateen sköt ihjäl 49 personer på nattklubben Pulse i Orlando under natten till söndagen, i den dödligaste masskutningen i USA:s historia. Ett av offren var 30-åriga Eddie Justice. I en intervju med AP berättar nu Eddies mamma, Mina Justice, att sonen skickade flera skräckfyllda SMS till henne under hans sista minuter i livet.

Själv låg hon och sov den där natten, som redan gått till historien på grund av terrordådet, det värsta sedan elfte september-attackerna 2001. Men hon vaknade klockan 02:06, lokal tid, av ett SMS från sin son.

"Mamma, jag älskar dig" skrev Eddie Justice, och lade till:

"De skjuter på klubben".

Eddie hade stängt in sig på nattklubbens toalett. Mina försökte ringa sin son, men han svarade inte. Så hon skickade ett SMS tillbaka och frågade hur han mådde. Klockan 02:07 svarade han igen:

"Instängd på toaletten".

Mamman frågade vilken klubb han var på, och Eddie svarade:

"Pulse. Downtown. Ring polisen".

Det gjorde mamman, och fortsatte dessutom att försöka ringa sin son, men han svarade inte. Däremot fortsatte han att SMS:a. Klockan 02:39 skrev han:

"Han kommer. Jag kommer dö."

Mamman försäkrade sonen om att polisen var på plats på nattklubben. Sonen svarade med ännu ett skräckfyllt meddelande:

"Fortfarande på toaletten. Han har oss. De måste komma och hämta oss."

Mamman frågade om det verkligen var så att terroristen var med sonen på toaletten, och fick ett sista meddelande:

"Ja."

Tidigt på måndagmorgonen bekräftade polisen att 30-åriga Eddie Justice hade identifierats som ett av Omar Mateens 49 dödsoffer.

Ytterligare omkring 50 personer skadades efter dådet.