Före bråket: bild från i torsdags, då Kinas Sydkorea-ambassadör Xing Haiming, till höger, åt middag med den sydkoreanske oppositionsledaren Lee Jae-Myung.
Före bråket: bild från i torsdags, då Kinas Sydkorea-ambassadör Xing Haiming, till höger, åt middag med den sydkoreanske oppositionsledaren Lee Jae-Myung. Bild: Yonhap/AP/TT

Efter anklagelsen: Kinas ambassadör läxas upp

ANNONS
|

Han fällde kommentarer som är "sanslösa och provokativa". Sydkoreas utrikesdepartement har därför kallat till sig Kinas ambassadör för att protestera.

Ambassadören Xing Haiming uttalade sig i samband med en middag med den sydkoreanske oppositionsledaren Lee Jae-Myung. Han menade att Sydkorea lutar sig för mycket mot USA i utrikespolitiken.

– När Förenta staterna med all sin makt pressar Kina, satsar en del på att USA kommer att vinna och Kina förlora. Men det är självklart en missbedömning, ska Xing ha sagt.

– Jag kan säga med säkerhet att de som satsar på att Kina besegras kommer att ångra det.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS