Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Arkivbild.
Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Arkivbild. Bild: Martin Sylvest/Ritzau/AP/TT

Efter fel – dansk coronaapp ska fixas

ANNONS

Den danska smittspårningsappen "Smittestop" fungerar inte riktigt som det är tänkt och behöver därför fixas till, meddelar myndigheterna. Appen, som bland annat ska varna för om en person varit nära en covidsmittad, ska nu genomgå några justeringar.

Det har bland annat kommit fram att appen vid flera tillfällen inte meddelat personer som varit i närheten av smittade. Enligt danska myndigheter ska ändringen nu göra så att fler personer kan informeras.

Sedan i juni när appen lanserades har drygt 1,5 miljoner personer laddat ner den och enligt danska TV2 har runt 3 500 personer anmält sig smittade via appen.

Antalet bekräftade fall av covid-19 har den senaste tiden ökat i Danmark och på måndagen rapporterades 435 nya fall. Sammanlagt har över 27 000 fall bekräftats i landet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS