En person sköts till döds och fyra har skadats vid en skottlossning i danska Rungsted, tre mil norr om Köpenhamn.
En person sköts till döds och fyra har skadats vid en skottlossning i danska Rungsted, tre mil norr om Köpenhamn.

En död i misstänkt dansk gänguppgörelse

En person har dödats och fyra skadats vid en skottlossning i danska Rungsted norr om Köpenhamn. Polisen misstänker att det rör sig om en uppgörelse mellan två lokala gäng.

ANNONS
|

Skottlossningen under tidig lördagskväll ska ha varit en reaktion på en händelse tidigare på dagen, då gängen enligt polisen ska ha träffats.

- Något tyder på att detta är en andra våg där man valde att använda vapen, säger polisinspektör Lau Thygesen vid en presskonferens på lördagskvällen.

De skadade har förts till sjukhus med poliseskort, enligt nyhetsbyrån Ritzau har ingen av dem livshotande skador. Inga utomstående har skadats, uppger polisen.

ANNONS

Vid 23-tiden hade 14 män frihetsberövats. Polisinsatsen pågick ännu vid midnatt och Lau Thygesen uppmanade folk i området att fortsatt stanna inomhus.

Ögonvittnet Jakob Olrik uppger för Danmarks Radio (DR) att sju–åtta personer sprang runt och skrek i området.

- Polisen sade att vi inte fick gå ut på vägen, och att vi skulle gå inomhus. Det var en ganska omskakande upplevelse, säger han till DR.

Larmet kom strax efter klockan 18. Enligt Ekstrabladet ägde händelsen rum i närheten av slottet Sofienberg, ungefär tre mil norr om Köpenhamn.

TT-Ritzau

ANNONS