Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tysklands tidigare förbundskansler Gerhard Schröder stäms för att ha orsakat en sydkoreansk man "outhärdlig mental plåga". Arkivbild.

Fästmöns ex-man stämmer Gerhard Schröder

Tysklands tidigare förbundskansler Gerhard Schröder har stämts i en civilrättslig process i Sydkorea för att ha haft en relation med en gift kvinna. Bakom stämningen står kvinnans dåvarande make.

Tidigare i år meddelade den 74-årige Schröder att han ska gifta sig en femte gång. Föremålet för hans kärlekslåga är nu den 26-åriga sydkoreanska översättaren Kim So-Yeon. Enligt Kims ex-make inledde den före detta förbundskanslern och Kim sin relation 2015, medan de båda var gifta, och enligt sydkoreansk lag vid den tiden är det ett brott som som mest kan leda till fängelsestraff.

Enligt stämningsansökan, som lämnats in vid en familjedomstol i Seoul, kräver den före detta maken Schröder på 100 miljoner won, motsvarande omkring 900 000 svenska kronor, för att han orsakat honom "outhärdlig mental plåga".

Gerhard Schröder har efter sina fyra tidigare äktenskap fått öknamnet "Audimannen", vilket är en referens till den tyska biltillverkarens varumärke med fyra ringar.