Anhängare till juntaledaren Roch Marc Christian Kaboré i Ouagadougou, Burkina Faso. Arkivbild.
Anhängare till juntaledaren Roch Marc Christian Kaboré i Ouagadougou, Burkina Faso. Arkivbild. Bild: Sophie Garcia

Flera döda i attack mot militärbas

ANNONS

Minst fem soldater och omkring 30 gärningsmän har dödats under en attack mot en militärbas i norra Burkina Faso. De döda gärningsmännen tros tillhöra militanta islamister, enligt ett uttalande från militären på lördagen.

Striderna inträffade i staden Bourzanga, i en region där extremisters framfart lett till omkring 2 000 dödsoffer och 1,8 miljoner hemlösa sedan attacker inleddes i stor skala 2015. Extremisterna uppges ha kopplingar till både al-Qaida och IS.

Landets ledare, militären Paul-Henri Sandaogo Damiba, säger att säkerhetsfrågor är hans främsta prioritet, men han är samtidigt ansatt och kritiserad för att ha tagit makten i Burkina Faso i en militärkupp i januari. Då störtades folkvalde presidenten Roch March Christian Kaboré.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS