Flera döda i oväder på Sardinien

ANNONS

Flera personer har omkommit i samband med översvämningar på Sardinien.

Åtminstone tre dödsfall har rapporterats och flera personer uppges vara saknade, rapporterar italienska medier. Ett kraftigt regnoväder har orsakat översvämningarna, som drivit med sig mycket lervälling.

I Nuoro-provinsen på öns östra sida har myndigheterna evakuerat invånare i lågt belägna områden i en dalsänka. Där finns det en stor damm varifrån det svallar stora mängder vatten, rapporterar nyhetsbyrån Ansa.

– Vi följer situationen men i första hand försöker vi hålla allmänheten säker, med hopp om att de stora vattenflödena rinner ut i havet, säger Giovanni Santo Porcu, borgmästare i byn Galtelli i dalen, till Ansa.

ANNONS

En äldre man omkom i byn Bitti när han befann sig i sin egen källare och den började fyllas med vatten, rapporterar dagstidningen La Repubblica. En annan man omkom i samma ort när lastbilen han körde mötte en stor våg av vatten och lera.

Martin Mederyd Hårdh/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS