Militären medverkar i räddningsarbetet vid vulkanen Chimborazo i Ecuador.
Militären medverkar i räddningsarbetet vid vulkanen Chimborazo i Ecuador. Bild: AFP/TT

Flera klättrare döda i lavin i Ecuador

Minst tre personer har omkommit och lika många saknas efter en lavin på en vulkan i Ecuador, uppger myndigheterna.

ANNONS

De ingick i en klättrargrupp på sexton personer som var uppe på ungefär 6 100 meters höjd på den slocknade vulkanen Chimborazo då lavinen gick.

"Det är tre försvunna bergsklättrare, tre döda, tre skadade och sju räddade, av totalt 16 personer", säger den lokala räddningstjänsten i ett uttalande.

I ett tidigare uttalande från myndigheterna uppgavs att fyra klättrare hade bekräftats omkomna.

Chimborazo är ett populärt turistmål för både inhemska och utländska klättrare. Myndigheterna har inte kommenterat klättrarnas identiteter eller nationaliteter, men enligt lokaltidningen El Comercio var samtliga ecuadorianer.

Enligt räddningstjänsten orsakades lavinen av "väderförhållanden" och inte av någon vulkanisk aktivitet. Det omliggande naturreservatet stängdes för besökare efter olyckan.

ANNONS

Vulkanen ligger i bergskedjan Anderna och är Ecuadors högsta punkt.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS