Tuis fartyg Mein Schiff 6 ligger utanför den grekiska ön Milos i väntan på vidare instruktioner. Arkivbild.
Tuis fartyg Mein Schiff 6 ligger utanför den grekiska ön Milos i väntan på vidare instruktioner. Arkivbild. Bild: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Flera virusfall upptäckta på kryssningsfartyg

ANNONS

Besättning ombord på det första stora kryssningsfartyg som har dockat i Grekland sedan i våras har testat positivt för covid-19. Det handlar om resejätten Tuis fartyg Mein Schiff 6, som för tillfället ligger för ankar utanför ön Milos med 922 passagerare ombord.

Tester har gjorts på 150 av de 666 besättningsmedlemmarna, enligt en talesperson för den grekiska kustbevakningen. Av dem har ett tiotal testat positivt för covid-19.

– De har isolerats ombord och vi väntar på instruktioner från folkhälsomyndigheten om vart fartyget ska ta vägen, säger hon.

Fartyget lämnade Heraklion på Kreta i söndags och var på väg mot Pireus nära Aten. Det är det första större kryssningsfartyget som har återvänt till de grekiska vattnen efter en nedstängning på grund av pandemin i mars.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS