Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/8

Flyg kraschade in i bostadshus - 37 döda

Ett turkiskt fraktflyg uppges ha kraschat in i en byggnad i Kirgizstan. Enligt de initiala uppgifterna har minst 37 personer mist livet.

Bland de döda finns både personer ur besättningen och boende i hus i området där flyget kraschade, uppger AP som citerar kirgiziska hälsoministeriet. Räddningsarbetare jobbar med att ta hand om kropparna. Det ska finnas barn bland döda, uppger lokala medier.

– Antalet döda ökar snabbt, säger Elira Sharipova, talesperson för ministern för krissituationer till CNN.

Enligt den kirgiziska nyhetssajten Zanoza har ett 20-tal hus förstörts. Många boende, bland dem flera barn, vårdas på sjukhus för brännskador, skallskador och benbrott. Ett ögonvittne berätttar för tidningen att han sov med sin son när han hörde ett högt dån. Rädd hoppade han upp och de rusade ut. När dammet hade lagt dig såg han att en vrakdel hade flugit in i rummet. 

Vrakdelar i ett bostadsområde

Kraschen skedde tidigt på måndagsmorgonen i närheten av Manas internationella flygplats, nordväst om huvudstaden Bisjkek. På de dramatiska bilderna från kraschplatsen ser man vrakdelar utspridda över ett bostadsområde och förstörda småhus. Kraschplatsen uppskattas vara 350 gånger 70 meter. 

Det finns även klipp som visar räddningspersonal som försöker släcka branden som uppstod i samband med kraschen. 

Planet uppges vara en Boeing 747, på väg från Hong Kong till Istanbul med ett planerat stopp i Bisjkek, skriver lokala medier. Det är oklart vad som fick det att störta.