Ambulanspersonal utanför vårdhemmet i Potsdam på onsdagskvällen.
Ambulanspersonal utanför vårdhemmet i Potsdam på onsdagskvällen. Bild: Paul Zinken/AP/TT

Fyra döda i "extremt" våldsdåd på tyskt vårdhem

ANNONS

En 51-årig kvinna har gripits efter att fyra personer hittats döda och en blivit svårt skadad på ett hem för personer med funktionsnedsättningar i Potsdam.

Kvinnan arbetar på hemmet och de döda och den svårt skadade var alla boende på hemmet, som ingår i en diakoni med över 300 patienter. Polisen är förtegen om omständigheterna, men uppger att offren har omkommit genom yttre våld, som beskrivs som "intensivt och extremt".

Motivet till dådet är oklart, men misstankarna mot 51-åringen är starka, enligt polisen.

Kvinnan har placerats på en psykiatrisk klinik eftersom det enligt Potsdams chefsåklagare finns "relevanta bevis" för att hon lider av en psykisk sjukdom.

ANNONS

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om antal döda i rubriken. Rätt är att fyra personer har dödats.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS