Coronapandemin har slagit hårt mot den grekiska turistnäringen. Nu stängs delar av semesterön Poros ned. Arkivbild.
Coronapandemin har slagit hårt mot den grekiska turistnäringen. Nu stängs delar av semesterön Poros ned. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Grekisk turistö stänger klubbar och krogar

ANNONS

En kraftig ökning av coronasmittade i landet får Grekland att ta till åtgärder för bland annat semesterfirare. Efter att ett dussintal nya fall bekräftats på ön Poros, nära fastlandet vid Peloponnesos, stängs nu klubbar och restauranger på ön kvällstid fram till 17 augusti. Dessutom får man inte längre samlas fler än nio personer på en och samma gång, oavsett om man befinner sig inomhus eller utomhus. Munskyddskrav införs också, både inne och ute.

Grekland har klarat sig relativt väl under coronapandemin men en oro finns nu i och med tilltagande turism att även antalet coronasmittade kommer att öka.

I onsdags inledde Grekland en "dags att vakna"-vecka angående en tilltagande spridning av covid-19 i landet.

ANNONS

Totalt har Grekland hittills rapporterat 5 100 smittade och 210 avlidna till följd av covid-19.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS